BANDSPAGETTILÅDA
Antal portioner: 4 eller fler
Ingredienser:
225 grader i 20 min
bandspagetti 2 hg kassler 1 röd paprika 1 purjolök 1½ tsk dragon 3 dl grädde 2 msk tomatpuré 3 dl riven ost 1 dl mjölk 2 pressad vitlökklyftor 2 dl ärtor
Gör så här:
Koka bandspagetti till 4 port.lägg den i botten på en ugnsfast form (smord)fräs kassler, purjolök, paprika och krydda med salt peppar. Fördela det över spagettin. Gör en sås på 3 dl grädde, 1½ tsk dragon tomatpuré, 1 dl mjölk och vitlök. Häll över 2 dl gröna ärtor i såsen och sist riven ost.
Tillbaka till receptförteckningen!
CANELLONI
Antal portioner: 3-4
Ingredienser:
1 paket färska lasagneplattor 1 paket(knappt) philadelphiaost vitlök/örtor light 12 skivor smakrik rökt skinka 1 paket fryst bladspenat 1-2 paket Kelda tomatsås 1-2 vitlöksklyftor kryddor efter smak ev ost till gratinering
Gör så här:
Skär lasagneplattorna i 6 ungefär lika stora delar Bred på Philadephia ost Stek spenat och vitlök i smör Fördela det på lasagneplattorna Lägg på 2 skivor skinka på varje platta och rulla ihop Skär varje rulle i 3 lika delar och ställ dem på högkant i en ugnsäker form Värm såsen i en kastrull (det är gott att smaksätta den med lite extra charlottenlök och kryddor om man vill) Häll såsen över canellonin, strö ost över om vill In i ugnen på 200 grader i 15-20 min.Kommentar: Enkel och snabb fredagsmat |
Tillbaka till receptförteckningen!
ENKEL PASTASÅS
Antal portioner: 2 st
Ingredienser:
1 pkt bacon 5dl matlagningsgrädde ketchup pasta
Gör så här:
Skär ett paket bacon i bitar. Bryn det i en gryta, tillsätt 5dl matlagningsgrädde. Låt detta puttra ett par minuter. Tillsätt sedan lite ketchup (efter behag beroende på hur mycket ketchupsmak man vill ha). Låt grytan putra ytterligare några minuter. Serveras med valfri pasta och en god sallad.
Lycka till o smaklig måltid!
Tillbaka till receptförteckningen!
LASAGNE AL FORNO...
Antal portioner: 6 portioner
Ingredienser:
16 lasagneplaattor, förkokta 400 g köttfärs 1 gul lök 1 morot 2 msk smör 1 burk krossade tomater 3 msk tomatpuré 1 köttbuljongtärning 3 dl vatten ½ tsk oregano salt, peppar
Ostsås 50 g smör 1 dl vetemjöl 1 liter mjölk (3%) 2 dl riven lagrad ost salt, peppar
Gratingering 1 dl färskriven parmesanost
Gör så här:
1. Skala och finhacka löken. Skala moroten och riv den fint. Fräs löken mjuk i smöret. Tillsätt färsen och moroten och stek det brunt och smuligt.
2. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén, buljongtärningen och vattnet och låt såsen puttra under lock i ca 15 minuter. Smaksätt med oregano, salt och peppar.
3. Smält smöret till såsen i en tjockbottnad kastrull. Rör i mjölet och vispa i mjölken. Vispa såsen slät och låt den koka i 3 minuter. Rör i osten och låt den smälta. Salta och peppra.
4. Smöra en stor ugnsfast form. Bred ut lite köttfärssås i botten och täck med ostsås och lasagneplattor. Upprepa och avsluta med lasagneplattor och ostsås. Strö över parmesanosten. Grädda i 200 graders ugnsvärme i ca 25-30 minuter.
Tillbaka till receptförteckningen!
PASTAGRATÄNG
Antal portioner: 4 portioner
Ingredienser:
ca 250 g pasta ca 250 g kassler 1 purjolök 1 burk (ca 200 g) champinjoner i vatten 1 msk margarin
Sås 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk 1 msk margarin ½ tsk salt ½ krm svartpeppar 1 ½ msk senap 1-2 dl riven ost
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär kasslern i små tärningar. Skölj och strimla purjon. Låt svampen rinna av. Fräs purjo och svamp i lite fett i en stekpanna. Blanda ner kassler och delade oliver. Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken, lägg i fettet och koka upp under omrörning. Koka på svag värme 4-5 minuter. Smaka av med salt, peppar och senap. Rör ner hälften av osten och låt den smälta, låt inte såsen koka mer. Varva den kokta pastan med det frästa i en smord ugnssäker form. Häll såsen över och strö på resten av osten. Gratinera i 250 grader ugnsvärme i ca 15 minuter. Servera med t.ex. en tomatsallad.
Tillbaka till receptförteckningen!
PASTASÅS MED KASSLER
Ingredienser:
1 bit kassler 2 dl creme fraiche (en burk) 1 tärning grönsaksbuljong 15 cm skivad purjolök
Gör så här:
Fräs purjolöken, blanda sedan i creme fraichen och rör runt. Smula ner buljongtärningen och låt puttra under omrörning. Häll sist ner kasslern och låt stå tills den blivit varm, servera till nykokt pasta och en grönsallad.
Tillbaka till receptförteckningen!
© 2010 Anne Thell |