Untitled  Förrätter
 Fiskrätter
 Fågelrätter
 Gott & blandat
 Kötträtter
 Pajer
 Pasta
 Soppor
 Efterrätter
 Julmat
 Bakning
 Skicka in recept
 Sök efter recept
 Receptregister

 Antal recept: 126
 Nya recept idag: 0
 Nya recept senaste
 månaden: 0

 Recept på kö: 0
 Aktiv på sidan nu: 2

Sök recept:

 
Dela |

ANNE'S KYCKLINGFILÉ MED VITLÖK

Ugnsvärme: 225 grader

Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
3 dl crème fraiche
100 gr soft spred vitlöksost
rosépeppar

Gör så här:
Bryn kycklingfiléerna väl och peppra och salta. Lägg dem i en ugnsäker form.

Blanda crème fraiche och ost. (Om du vill ha mera sås ta 4 ½ dl crème fraiche och 150 gr ost.) Strö över rosépeppar.

Sätt i ugn 20 min i 225 gr.

Servera med vildris gärna blandat med vanligt matris och en grönsallad.

Går bra att göra i ordning i förväg och går även bra att frysa.

Tillbaka till receptförteckningen!


HERRGÅRDSKYCKLING

Ugnsvärme: 225 grader

Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
50 gr finhackad skinka, gärna varmrökt
2 msk finhackad persilja
1 tsk fransk senap
2 dl riven lagrad ost
ev. 1 dl finhackad purjolök
salt och peppar

Gör så här:
Blanda alla ingred. utom kycklingfiléerna, som du lägger i en smörad ungssäker form. Bred creme fraiche blandningen över och sätt in i mitten av ugnen 225 grader ca 20-25 min. Serveras till klyftpotatis och sallad. Mycket enkelt och väldigt gott!

Tillbaka till receptförteckningen!


KYCKLINGFILÉ

Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
4 st kycklingfile
600-800 g pommes frites, strips eller klyftpotatis, även ris går bra
2 pkt bearnaisesås el annan sås om så önskas
Till kryddning:
Grillolja
Grillkrydda

Grönsallad:
Tomat
Gurka
Paprika
Ananas

Gör så här:
Börja med att "olja in" kycklingfiléerna. Krydda med grillkrydda. Låt ligga svalt några timmar för att få bästa effekt. Stek kycklingfiléerna på svag värme. Var beredd på att det tar lång tid innan kycklingen är genomstekt. Köttet ska vara vitt när det är klart. Skär lite lätt i mitten för att se efter. Öka därefter värmen för att få fin färg.

Under tiden kycklingen steks förbered sallad, sås och tillbehör (pommes frites, strips, klyftpotatis eller ris)

Tillbaka till receptförteckningen!


TACOKYCKLING

Portioner: 8 portioner

Ingredienser:
8 små kycklingben
15 nachos
50 g kryddat smör chili & lime
1/2 tsk salt
1 dl crème fraiche
1/2 dl stark tacosås

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Krossa chipsen. Ta ev bort skinnet på kycklingen. Smält smöret. Pensla kycklingen med smöret, salta och rulla i krosset. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Blanda crème fraiche och tacosås och servera till.

Tillbaka till receptförteckningen!


VILTKYCKLING

Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
4 kycklingfiléer
smör
2 dl. créme fraiche
½ dl outspädd vinbärssaft
eller 2 msk vinbärsgelé
1 dl. vatten
1 hönsbuljongtärning
10-15 krossade enbär
1 tsk timjan
1 msk soja

Gör så här:
Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Blanda créme fraiche, saft, vatten, buljongtärning, enbär, timjan och soja i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och låt den koka under lock i ca. 10 min. garnera ev. med färsk timjan och vinbär.

Servera med kokt potatis och fräst svamp med purjolök

Tillbaka till receptförteckningen!


© 2010 Anne Thell

Tipsa gärna din kompis om denna sida!
  Ditt namn  E-mailadress  Din väns namn  E-mailadress