KYCKLINGFILÉ
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
4 st kycklingfile
600-800 g pommes frites, strips eller klyftpotatis, även ris går bra
2 pkt bearnaisesås el annan sås om så önskas
Till kryddning:
Grillolja
Grillkrydda
Grönsallad:
Tomat
Gurka
Paprika
Ananas
Gör så här:
Börja med att "olja in" kycklingfiléerna. Krydda med grillkrydda. Låt ligga svalt några timmar för att få bästa effekt. Stek kycklingfiléerna på svag värme. Var beredd på att det tar lång tid innan kycklingen är genomstekt. Köttet ska vara vitt när det är klart. Skär lite lätt i mitten för att se efter. Öka därefter värmen för att få fin färg.
Under tiden kycklingen steks förbered sallad, sås och tillbehör (pommes frites, strips, klyftpotatis eller ris)
Tillbaka till receptförteckningen!
TACOKYCKLING
Portioner: 8 portioner
Ingredienser:
8 små kycklingben
15 nachos
50 g kryddat smör chili & lime
1/2 tsk salt
1 dl crème fraiche
1/2 dl stark tacosås
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Krossa chipsen. Ta ev bort skinnet på kycklingen. Smält smöret. Pensla kycklingen med smöret, salta och rulla i krosset. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Blanda crème fraiche och tacosås och servera till.
Tillbaka till receptförteckningen!
VILTKYCKLING
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
smör
2 dl. créme fraiche
½ dl outspädd vinbärssaft
eller 2 msk vinbärsgelé
1 dl. vatten
1 hönsbuljongtärning
10-15 krossade enbär
1 tsk timjan
1 msk soja
Gör så här:
Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Blanda créme fraiche, saft, vatten, buljongtärning, enbär, timjan och soja i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och låt den koka under lock i ca. 10 min. garnera ev. med färsk timjan och vinbär.
Servera med kokt potatis och fräst svamp med purjolök
Tillbaka till receptförteckningen!
© 2010 Anne Thell