Untitled  Förrätter
 Fiskrätter
 Fågelrätter
 Gott & blandat
 Kötträtter
 Pajer
 Pasta
 Soppor
 Efterrätter
 Julmat
 Bakning
 Skicka in recept
 Sök efter recept
 Receptregister

 Antal recept: 126
 Nya recept idag: 0
 Nya recept senaste
 månaden: 0

 Recept på kö: 0
 Aktiv på sidan nu: 1

Sök recept:

 
Dela |

BLINIER

Ingredienser:
1 ¼ dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
2 dl ljummen mjölk
10 g jäst
1 ägg
2-3 msk gräddfil

Tillbehör:
12 msk stenbitsrom, löjrom, rysk kaviar eller hackad rimmad eller rökt lax,
gräddfil.

Gör så här:
Rör ut jästen i lite av mjölken, tillsätt gulan från ägget, mjölet och resten av mjölken.
Salta och rör ned gräddfilen. Täck över smeten och låt den jäsa 1 timme. Vispa äggvitan
till hårt skum och blanda in i smeten. Grädda små pannkakor eller plättar vackert
guldbruna på båda sidor. Servera en eller flera blinier per person. Lägg upp dem direkt
på varma tallrikar och lägg en klick gräddfil samt kaviar, rom eller lax på varje.

Kommentar: Denna goda förrätt serveras lämpligen före Borsjtj (Rödbetssoppa).

Tillbaka till receptförteckningen!


GREKISK BONDSALLAD

Ingredienser:
Isbergssallad
Gurka
Tomater
Lök
Svarta oliver
Fetaost

Dressing
Vinäger
Matolja

Gör så här:
Blanda ingredienserna i en salladsskål och servera.

Kommentar: En mycket god förrättssallad.

Tillbaka till receptförteckningen!


PLÄTTAR MED SVAMPSTUVNING

Portioner: 2

Ingredienser:
Plättsmet!
1 ägg
mjöl och mjölk på måfå

Stuvningen
en liten burk svamp
2 msk margarin/smör
lite mjöl och lite mjölk

Gör så här:
Stek plättarna och lägg på svamstuvningen precis innan servering.

Kommentar: Mmm jättegott!

Tillbaka till receptförteckningen!


RÄKCOCKTAIL

Ingredienser:
250g färska skalade räkor eller djupfrysta,tinade.
100g majonäs eller 2dl creme fraiche
1/2dl vispgrädde
1msk tomatpuré
1tsk worcestershiresås
salt och (cayenne) peppar
1/2 sallatshuvud
1 citron

Gör så här:
1. Rör ut majonäsen med grädden.
2. Tillsätt tomatpuré och worcestershiresås. Krydda såsen med salt och peppar. Var
försiktig om cayenne används. Dess pikanta smak är också stark.
3. Skölj sallatsbladen och klappa dem torra i hushållspapper. Strimla dem fint.
4. Vänd in räkorna i majonäsblandningen. Spara några räkor till garnering.
5. Fördela sallatsstrimmlorna.
6. Garnera med räkor och en apelsinskiva (eller en citronskiva).

Tillbaka till receptförteckningen!


© 2010 Anne Thell

Tipsa gärna din kompis om denna sida!
  Ditt namn  E-mailadress  Din väns namn  E-mailadress