Untitled  Förrätter
 Fiskrätter
 Fågelrätter
 Gott & blandat
 Kötträtter
 Pajer
 Pasta
 Soppor
 Efterrätter
 Julmat
 Bakning
 Skicka in recept
 Sök efter recept
 Receptregister

 Antal recept: 126
 Nya recept idag: 0
 Nya recept senaste
 månaden: 0

 Recept på kö: 0
 Aktiv på sidan nu: 3

Sök recept:

 
Dela |

HEMLAGAD JULKORV

Portioner: 5 korvar

Ingredienser:
1 kg fläskfärs
½ dl potatismjöl
1½ msk salt
1 tsk malen vitpeppar
½ tsk malen ingefära
1 msk grovstött kryddpeppar
1 krm malen kryddnejlika
1½ tsk malen koriander
7½ dl iskallt vatten
1 paket korvfjälster (5 m)

Kokning
lite salt
lagerblad
kryddpepparkorn
1 skivad lök

Gör så här:
1. Skölj fjälstren och låt dem ligga i kallt vatten i ca 1 timma. Mät upp vattnet till
korvsmeten och ställ in det i frysen en stund.

2. Blanda färsen med potatismjöl, salt och kryddor. Späd med vattnet lite i taget.
Arbeta färsen väl, för hand eller i köksmaskin.

3. Trä upp fjälstren på korvhorn till köttkvarnen. Stoppa smeten löst i fjälstren.
Smeten sväller vid kokningen. Knyt om korvarna till lagom långa längder. Om det
har bildats luftbubblor i korven kan du picka små hål med en nål, annars kan
korven spricka.

4. Korven kan frysas in eller sjudas direkt. Sjud då korvarna ca 20 minuter på
svag värme utan lock i en kastrull med vatten, salt, lagerblad, kryddpepparkorn och
skivad lök.

Tillbaka till receptförteckningen!


JANSSON PÅ NYTT SÄTT...

Portioner: 8 portioner

Ingredienser:
ca 1 kg potatis skuren i ½ cm tjocka stavar
2 stora gula lökar i ringar
1 msk smör
125 g ansjovisfiléer
2 grovrivna morötter
15 färska brysselkål, strimlade
2-3 dl vispgrädde
ströbröd

Gör så här:
1. Mjukstek löken i smöret. Späd med en gnutta vatten om det ser torrt ut. Varva potatis,
lök, ansjovis och grönsaker i en ugnssäker form. Fyll på med potatis så att formen fylls.

2. Häll på ansjovisspadet från burken och hälften av grädden. Strö sist på ströbrödet.

3. Grädda på nedersta falsen i 175 grader i ca 1 timma. Häll över resten av grädden när
halva tiden gått.

Tillbaka till receptförteckningen!


RIS À LA MALTA-TOPPAR

Portioner: 6 portioner

Ingredienser:
4 portioner risgrynsgröt
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
½ dl koncentrerad apelsinjuice
2 paket frysta hallon
1 glas vinbärsgelé
några blad citronmeliss eller mynta

Gör så här:
1. Vispa grädden och vänd ner den i den kalla gröten tillsammans med florsocker och
apelsinjuice.

2. Packa massan i kaffekoppar eller i portionsformar och ställ dem i frysen 1 timme. Lossa
sedan riset ur formarna med vass kniv och garnera med några hallon.

3. Smält vinbärsgelén på svag värme och skeda den över hallnonen. Passera resterande
hallon och ringla dem som sås runt topparna. Garnera med citronmelissblad eller mynta.

Tillbaka till receptförteckningen!


© 2010 Anne Thell

Tipsa gärna din kompis om denna sida!
  Ditt namn  E-mailadress  Din väns namn  E-mailadress