Untitled  Förrätter
 Fiskrätter
 Fågelrätter
 Gott & blandat
 Kötträtter
 Pajer
 Pasta
 Soppor
 Efterrätter
 Julmat
 Bakning
 Skicka in recept
 Sök efter recept
 Receptregister

 Antal recept: 126
 Nya recept idag: 0
 Nya recept senaste
 månaden: 0

 Recept på kö: 0
 Aktiv på sidan nu: 2

Sök recept:

 
Dela |

BANANDRYCK

Ingredienser:
2 bananer
4 dl mjölk
Kanel, kakao eller pulverkaffe.

Gör så här:
Slå alltsammans i mixern och kör i ca 15 sekunder. Smaksätt med kakao, kanel eller pulverkaffe.

Tillbaka till receptförteckningen!


EXOTISK FRUKTBRICKA

Ingredienser:
Cocktailtomater
Kiwi
Passionsfrukt
Färsk ananas
Carambole
Jordgubbar
Salladsblad
Paprika
Rostbiff
Skinka

Gör så här:
Skölj salladsbladen och placera på botten på ett serveringsfat så att det täcker fatet. Skär kiwi, paprika, ananas, carambole i skivor och lägg de i små grupper ovanpå salladen. Rulla ihop skinkan och rostbiffen och placera dem på fatet. Efter det delar du passionsfrukten, cocktailtomaterna och jordgubbarna på mitten. Placera ut passionsfrukten och cocktailtomaterna på lämplig plats och garnera sedan med jordgubbarna. Ät och njut.

Kommentar: Köttet går bra att variera. Du kan byta ut rostbiffen och skinka mot t.ex. kalkon, kassler, kyckling m.m. Även frukterna går att bytas ut efter egen smak.

Tillbaka till receptförteckningen!


FRASIGA VÅFFLOR

Portioner: 8-10 stycken

Ingredienser:
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
100 g smält smör

Gör så här:
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken. Vispa till en jämn smet. Tillsätt vattnet och det avsvalnande smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna och servera med sylt och vispad grädde.

Tillbaka till receptförteckningen!


FÅROSTGRATINERADE GRÖNSAKER

Ugnsvärme: 225 grader

Ingredienser:
1 zucchini
1 aubergin
1 grön paprika
1 gul paprika
4-5 tomater
olivolja
citron
salt
vitlök
oregano
fårost

Gör så här:
Skölj och skiva grönsakerna. Häll rikligt med olivolja och pressa saften från ½ citron i en ungssäker form. Krydda marinaden med pressad vitlök, soya, salt och smulad oregano. Lägg i zucchini och auberginer så de blir ordentligt marinerade. Varva sedan alla grönsaker i formen. Bryt till sist fårosten i bitar över grönsakerna och strö lite oregano ovanpå.

Ställ in i ugn 225 grader i ca 40 min.

Servera som tillbehör till ex. grillat kött.

Källa: Ett bidrag från Anna Rosendahl Carlsson  

Tillbaka till receptförteckningen!


KRÄFTLAG FÖR KOKTA KRÄFTOR

Ingredienser:
2½ liter vatten
1 dl salt
2 msk socker
dilstjälkar
10 dillkronor

Gör så här:
Koka alla ingredienserna till lagen ett par minuter. Låt den svalna något och häll den sedan över de kokta och avrunna kräftorna. Ställ kallt och låt snabbt svalna. Kräftorna bör ligga i lagen 10-12 timmar.

OBS! Lagen kan också användas för att ge kräftsmak åt räkor.

Källa: Matmagasinet  

Tillbaka till receptförteckningen!


MARINAD TILL FISK & SKALDJUR

Ingredienser:
2 msk pressad citron
½ dl rapsolja
½ tsk salt
1-2 msk hackad färsk örtkrydda, tex timjan, dragon, körvel

Gör så här:
Rör ihop ingredienserna och marinera i kraftig plastpåse i minst 30 minuter. Vånd då och då.

Källa: Matmagasinet  

Tillbaka till receptförteckningen!


MARINAD TILL KÖTT & FÅGEL

Ingredienser:
½ dl olivolja
½ dl kinesisk soja
½ tsk torkad timjan
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här:
Vispa ihop ingredienserna och marinera i kraftig plastpåse i minst 30 minuter. Vänd påsen några gånger under marineringen.

Källa: Matmagasinet  

Tillbaka till receptförteckningen!


PANNKAKA - GRUNDRECEPT

Portioner: 4-6 portioner

Ingredienser:
3 stora ägg
2½ dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 msk smält smör/margarin
ev. extra smör/margarin till stekning

Gör så här:
1. Vispa ihop ägg, mjöl och ett par dl av mjölken. Späd med resterande mjölk efter hand och rör till sist i det smälta smöret

2. Låt smeten svälla en stund innan pannkakorna gräddas

Källa: Matmagasinet  

Tillbaka till receptförteckningen!


PEDDAS BÄSTA

Ingredienser:
bananer efter behov
hallon och blåbär efter behov
ca 2 liter glass
choklad sås
maränger
vispgrädde
äpplen

Gör så här:
Lägg ut glassen på ett fat och häll vispgrädden över. Ta sedan och garnera med bananer, maränger och bären. Äpplena ska du steka och sedan lägga dom i skivor över alltihop. Efter det är det bara att njuta av Peddas bästa!

Källa: Ett bidrag från Pedro Winther   

Tillbaka till receptförteckningen!


POTATISBÅTAR

Ugnsvärme: 200 grader (40 min), 175 grader

Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
4 stora bakpotatisar
25 g smör
1 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
½ tsk salt
½ krm vitpeppar
2 msk finhackad persilja
1 äggula

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg in potatisarna på galler i ugnen och baka dem tills de är mjuka, ca 40 minuer.

2. Dela potatisarna på mitten och gröp ur dem så att skalhalvorna fortfarande är hela. Lägg innehållet i en skål och tillsätt smöret så att det det smälter.

3. Tillsätt gräddmjölken, salt, peppar och persilja och vispa moset luftigt. Blanda ner äggulan när moset svalnat.

4. Sänk värmen i ugnen till 175 grader. Lägg moset i en spritspåse och spritsa det i skalhalvorna. Gratinera potatisbåtarna i ugnen tills moset fått lite färg. Garnera eventuellt med en persiljekvist vid servering.

Källa: Matmagasinet  

Tillbaka till receptförteckningen!


ROTFRUKTSGRATÄNG MED FETA OCH VITLÖK

Ugnsvärme: 225 grader

Ingredienser:
6 potatisar
2 morötter eller palsternackor
1 bit rotselleri, ca 100 g
1 burk Desirée feta med vitlök och persilja, ca 385 g
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 ½ dl mellangrädde
2 msk hackad persilja

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatis och rotfrukter tunt. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet. Låt fetaosten rinna av och mosa den grovt. Blanda potatis, rotfrukter och fetaost med salt och peppar. Häll alltihop i en smord ugnssäker form eller i fyra portionsformar. Häll över grädden och strö över persiljan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Servera med sallad och ev. stekt kött eller kyckling.

Källa: Arla  

Tillbaka till receptförteckningen!


RÄKBLANDNING

Ingredienser:
ca. 500 g skalade räkor
2 dl majonäs
3-4 dl gräddfil
1 medelstor purjolök
2 klyftor vitlök
salt
citron- och vitpeppar
saffran

Gör så här:
Skär purjolöken i små bitar. Blanda allt i en skål, vitlök och saffran kan utlämnas servera på rostat bröd eller med ugnspotatis.

Källa: Ett bidrag från Stefan Berg  

Tillbaka till receptförteckningen!


RÄKSALLAD MED DILLKRÄM

Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
1 kg räkor med skal (tinade)
500 g färsk potatis
3 st ägg
1 knippe rädisor
150 g blandad sallad

Dillkräm
1 st ägg
0,5 msk pressad citron
0,5 tsk dijonsenap
0,5 st vitlöksklyfta, pressad
1 dl dill, hackad
1 krm salt
1 dl majsolja

Tillbehör
bröd

Gör så här:
1. Dillkräm: Lägg ägget i kokande vatten och koka 3 min, ej mer.
Gröp ur ägget i en smal bunke eller matberedare. Tillsätt övriga ingredienser utom olja. Mixa med mixerstav eller sätt på matberedaren och häll i oljan i en fin stråle. Kör till en jämn kräm.
2. Skala räkorna, skrapa och koka potatisen mjuk. Koka äggen från kallt vatten ca 5 min från det att vattnet kokat upp eller ca 7 min om de läggs i kokande vatten.
3. Skölj och klyfta rädisorna. Dela salladen i bitar och blanda med potatis, rädisor och räkor. Lägg upp på fat. Skala och dela äggen och lägg på salladen. Ringla över dillkrämen. Servera med bröd.

Tillbaka till receptförteckningen!


SMÖRGÅSTÅRTA

Ingredienser:
ca 20 skivor landgångsbröd
Fyllning 1
1 burk leverpastej med gurka
1 dl vispad grädde

Fyllning 2
1 ask mjukost typ greve eller herrgård
1 burk fruktcocktail

Fyllning 3
2 dl vispad grädde
1 dl gräddfil
½ dl majonäs

Ovanpå
2 dl vispad grädde
½ dl gräddfil
½ dl majonäs

Garnering
gurka
tomater
räkor
(ägg)
(skinka)

Gör så här:
Skär av kanterna på landgångsbrödet. Lägg ut 5 skivor på brickan. Blanda ihop grädden med leverpastejen och bred på den på brödet. Lägg på ytterligare ett lager med bröd. Blanda ihop avrunnen fruktcocktail med mjukost och bred på lager två. Lägg ytterligare ett lager med bröd. Blanda nu ihop den vispade grädden med gräddfil och majonäs. Bred ut blandningen på brödet. Nu lägger du på de sista 5 skivorna landgångsbröd och blandar ihop grädde, gräddfil och majonäs och breder ut ovanpå och på sidorna. Till sist garnerar du med önskade ingredienser, t.ex. gurka, tomat, räkor. Om du vill kan du även använda ägg och skinka.

Tillbaka till receptförteckningen!


SNICKERS ÁLA MARIA

Ingredienser:
1 burk jordnötssmör
2 dl sirap
1 dl socker
1 liter corn-flakes
1 dl cocos
1 tsk vaniljsocker
ljus blockchoklad

Gör så här:
Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull och låt det värmas/smältas ihop. Blanda sedan cornflakes, cocos och vaniljsocker i en skål och rör sedan ner det i kastrullen. Stryk ut smeten i en långpanna. Låt den sedan stå och svalna. Smält ljus blockchoklad och stryk ut den över smeten. Dela den i bitar (fyrkantiga bitar) och njut av godbitarna en lördagkväll!

Källa: Ett bidrag från Mariah Nordeen  

Tillbaka till receptförteckningen!


SYLVESTERSALLAD

Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
4 dl tärnat stekt kalkon- eller kycklingkött
4 baconskivor
2 dl djupfrysta ärtor
2 bladselleristjälkar
5 cm purjolök
3 tomater
2 avocado
isbergssallad
½ dl valnötter

Dragondressing
1 msk pressad citron
1 msk vatten
2 msk olja
1 tsk dragon
salt, peppar

Gör så här:
1. Lägg baconskivorna i en het stekpanna och stek dem knapriga. Låt dem rinna av på hushållspapper.

2. Tina ärterna. Skär selleri och purjolök i tunna skivor och tomater i klyftor. Skala och kärna ur avocadon och skär i skivor. Strimla salladen och hacka valnötterna grovt.

3. Lägg sallad blandad med purjolök i en salladsskål. Varva kalkonkött, grönsaker och valnötter. Smula baconskivorna över. Blanda dressingen och häll över salladen. Servera gärna bröd till.

Källa: Matmagasinet  

Tillbaka till receptförteckningen!


TZATZIKISÅS

Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
ca 10 cm purjolök
ca 10 cm gurka
2 dl matlagningsyoghurt
1-2 vitlöksklyftor
ca 2 krm salt
ca 1-2 krm svartpeppar

Gör så här:
Skiva purjolöken tunt och riv gurkan grovt. Blanda ner purjolök och gurka i yoghurten. Smaka av med pressad vitlök och kryddor.

Källa: Matmagasinet  

Tillbaka till receptförteckningen!


© 2010 Anne Thell

Tipsa gärna din kompis om denna sida!
  Ditt namn  E-mailadress  Din väns namn  E-mailadress